MINÄ KUNNANJOHTAJA, PERTTI KOIVULA

Luvassa on hulvaton musiikillinen iltama, jossa sukelletaan syvälle ihmismieleen ja tullaan pulskempina takaisin. Lava on minun, Pertti Koivulan näköisen kunnanjohtajan ja lupaan että saatte elämänne kyydin – tai ainakin sellaisen tällin ettette siitä hevillä toivu. Komedia suhmuroinnin ytimestä, jossa pannaan akat (ja ukotkin) kuntoon.

Käsikirjoitus ja dramatisointi:
Jari Järvelän kirjan pohjalta Milko Lehto

Ohjaus:
Milko Lehto

Musiikkitaustat:
Altti Uhlenius

Tuotanto:
Ohjelmatalo Näytellä ja Näprätä Oy

Kantaesitys oli Juvalla Kuninkaankartanon kesäteatterissa 19.6.2018.

Esitys Riossa:
la 6.10.2018 klo 19

Liput:
30,50 € (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät)
33,50 € (peruslippu)

Jari Järvelän radiotekstien pohjalta sovitettu esitys sopii kuin nyrkki silmään Pertti Koivulalle. Milko Lehdon sovitus ja ohjaus nappaa katsojan heti puollelleen.

Yksinkertaisin keinoin toteutettu monologi ja siihen liittyvät laulut rakentavat vähitellen kuvaa kuvitteellisesta Kontiolan kunnanjohtajasta Reima Johanssonista.

Vahvaan liioitteluun ja iskevään satiiriin perustuva teksti muuttuu esityksessä riemulliseksi vuodatukseksi kunnanjohtaja Johanssonin persoonaan. Teksti on ovelaa, se soljuu tavallaan inhimillisyyden saattelemana, mutta välillä aina lähdetään sumeille vesille. Lehdon ohjaus on maltillisen hienovireistä, annostelu onnistuu ja esityksen rytmi säilyy alusta loppuun. Koivulan olemus hohtaa roolihahmon filosofiaa. Varsinkin metoo-ilmiö saa kunnanjohtajan tuomion sote–asioiden ohella. Kunnantaloon järjestetään yhteisvessat, joissa Johansson käy pöntön kannella taukojumpalla ja muut seksuaalisväritteiset mielteet Koivula näyttelee hauskoin viittein. Esityksen vahvaa antia ovat myös Koivulan esittämät tutut iskelmät ja laulut, jotka hän esittää taidolla.

Arvio Länsi-Savo / Timo Heimonen 3.7.2018

< Takaisin