VALOA JA ILOA -YHTEISKONSERTTI

Laulu- ja soitinyhtye Puistolan tädit

Naiskvartetti Puistolan Tädit syntyi aikanaan oulunsalolaisen kansantaideryhmä Iso Ilon riveistä. Elinvoimaisten ja laulamista rakastavien Tätien esiintymisinto palkittiin upeasti vuonna 2007, kun Puistolan Tädit saavuttivat Seniorilauluryhmien Suomen mestaruuden. Laulu- ja soitinyhtye Puistolan Tädit on tuttu ja pidetty esiintyjäryhmä erityisesti oululaisen senioriväestön piirissä. Se johtunee siitäkin, että Tätien ohjelmisto koostuu etupäässä 1950-ja 1960 -lukujen iskelmä- ja viihdemusiikista, jonka suuria tähtiä olivat muun muassa Laila Kinnunen, Annikki Tähti, Olavi Virta ja Henry Theel puhumattakaan Metro-tytöistä ja Harmony Sisterseistä. Tätikvartettia säestää nelijäseninen orkesteri instrumentteinaan harmonikka, kontrabasso, viulu ja kitara. Yhtyeen laulajat ja soittajat ovat vuosien kuluessa hitsautuneet hienosti yhteen. Yleisöpalautteen mukaan vallitsee keikoilla ja konserteissa välitön ja rento tunnelma. Myönteinen palaute on entisestään innostanut Tätejä, jotka ovat omaksi ”kansallislaulukseen” nimenneet laulun Rinnakkain: Meitä ei liika rikkaus paina, muut voivat pilkata aina. Meille auki on maa, kulkea saa, RINNAKKAIN!

Sopraanot:
Helkky Nevalainen
Inka Nenonen

Altot:
Eila Pakkanen
Anni Urpelainen

Soittajat:
Kaija Mäkiniemi, haitari
Erja Pätsi, viulu
Kaisa Tähtinen, kontrabasso
Seppo Saarinen, kitara ja mandoliini

Pelimanniyhtye Oulun Pammaus

Oulun Pammaus on 27-vuotias oululainen yhtye, joka on saanut alkunsa vuonna 1991 Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla samanhenkisten oululaisten jammailuista.

Oulun Pammaus oli alun perin historiallinen tapahtuma. Oulun linna syttyi tuleen heinäkuun 31. päivänä 1793 salaman sytyttämänä. Linna räjähti taivaan tuuliin tulen päästyä ruutikellareihin. Sekä yhtyeen että levyn ”Jo vuodesta 1793” -nimi juontuvat tästä tapahtumasta.

Yhtyeemme musiikillisena johtotähtenä on "tyylikäs tyylittömyys". Tämä tarkoittaa sitä, että emme ole sitoutuneet mihinkään tiettyyn musiikkilajiin tyylillisesti, vaan soitamme kaikkea musiikkia jonka tunnemme omaksemme.

Ohjelmaamme kuuluu esimerkiksi perinteisiä oululaisia, kotimaista kansanmusiikkia laidasta laitaan painottuen iloisiin polkkiin sekä kaiken maailman musiikkia ”salonkiosastosta” irlantilaiseen iloitteluun

Yhtye on esiintynyt Pohjoismaiden lisäksi Baltiassa, Saksassa ja Ukrainassa.

Oulun Pammauksessa esiintyvät:
- Erkki Maronen, viulu
- Erja Pätsi, viulu
- Hannu Ervasti, hanuri
- Veli-Matti Moilanen, kontrabasso
- Jukka Kuoppala, ukulele
- Seppo Saarinen, kitara ja mandoliini

Lisäksi kaikki laulavat enemmän tai vähemmän.

Konsertti Teatteri Riossa:
su 3.2.2019 klo 16:00

Liput:
17,50€ (kaikki liput sis. Ticketmasterin palvelumaksun 3€)


< Takaisin