VENUS TURKIKSISSA

Broadwaylla ja West Endissä yleisön vietellyt esitys on seksikäs ja älykäs musta komedia vallasta, alistumisesta ja antiikin jumalattaresta.

Ohjaaja Thomas Novachekilla on vaikeuksia löytää sopivaa naisnäyttelijää uuteen näytelmäänsä. Koe-esiintymisen jo päätyttyä, sisään pelmahtaa salaperäinen Vanda Jordan, joka vaikuttaa täysin väärältä rooliin, mutta tuntuu kuitenkin tietävän yllättävän paljon sekä näytelmästä että Thomasista itsestään.

Teatterin ullakolla sateisen illan aikana valta-asemat vaihtuvat, kun näytelmän ja todellisuuden raja hämärtyy. Koe-esiintyminen muuttuu eroottiseksi valtapeliksi, jossa vain toinen voi voittaa.

Venus turkiksissa on pyörremyrskyn lailla tiivistyvä puolitoistatuntinen, joka nostaa esiin kysymyksiä sukupuolirooleista, statuksesta ja vallankäytöstä. Tunnelma sähköistyy, kun oletetut asemat kääntyvät päälaelleen. Thomas on ohjaaja, mutta tilannetta hallitseekin Vanda.

#MeToo- ja #Time’sUp -kampanjoiden synnyttämä keskustelu sukupuolten välisestä tasa-arvosta ja naisiin kohdistuvasta hyväksikäytöstä teatteri- ja elokuva-alalla on tuonut Ivesin puhenäytelmän hyvin ajankohtaiseksi.

Rooleissa: Sami Saikkonen & Sonja Sorvola
Teksti: David Ives
Suomennos: Reita Lounatvuori
Ohjaus: Jermo Grundström
Valosuunnittelu: Toni Haaranen
Ohjaajan assistentti: Meeri Uusi-Äijö
Tuotanto: Musiikkiteatteri Kapsäkki & Oy Dance Like Ab
Esityksen oikeuksia valvoo Nordic Drama Corner.

Esitykset
pe 4.1.2019 klo 19
la 5.1.2019 klo 19

Liput:
30,50€ (eläkeläiset, opiskelija, työttömät)
33,50€ (peruslippu)


< Takaisin