kaheksankÑrjessÑ_1140x540

Kahdeksan kärjessä – elämäni levyt

Yksi mies näyttämöllä. Tarinoiden ja ihmiskohtaloiden kavalkaadi musiikin siivittämänä. Teksti on täyttä tätä päivää. Näytelmä sekoittaa oivallisesti Stand uppia ja puhekomediaa. Ja kuten hyvässä komediassa eli elämässä aina, tunteiden kirjo on moninainen. Mies soittaa ja puhuu mitä haluaa.

”Paras näytelmä ikinä!”

  • katsojan kommentti

”Pölösen monologinäytelmässä keski-ikäinen mies vetäytyy kotitalonsa kellariin. Sieltä löytyy omaa tilaa ja opiskeluvuosina hankitut hifilaitteet. Vaimo ei enää aikoihin ole jaksanut kuunnella miehensä puheita ja suvun kesken yläkerrassa vietettävät tyttären rippijuhlat herkistävät miehen käymään läpi vinyylilevyjensä laajaa kokoelmaa sekä hajanaista elämäänsä. Kahdeksan kärjessä – elämäni levyt muistuttaa lähtökohdiltaan Ylen Näistä levyistä en luovu -ohjelmasarjaa. Puheet tosin ovat huomattavasti roisimpia. Musiikkivalikoima ulottuu Bachista Frederikiin ja antaa Nuojualle hyvän pohjan esitellä miimisiä ja äänellisiä kykyjään.”

  • Lauri Meri, Helsingin sanomat 11.4.2010

”Kahdeksan kärjessä oli ihana elämys – itketti ja nauratti, niinkuin aina Pölösen jutuissa – ja Mika Nuojua oli hillittömän hyvä. Sen jälkeen kesti kotimatkan räntäsateen riepotuksenkin ; )”

  • katsojan kommentti 15.11.2010

Näytteet Rion Youtube-sivuilla >

Katso Kalevan juttuvideo vuodelta 2010 >

Käsikirjoitus & ohjaus:
Markku Pölönen

Rooleissa:
Mika Nuojua
Lavastus:
Hantte Oivo

Valo- ja äänisuunnittelu:
Jarkko Säkkinen

ESITYKSEN KESTO

noin 2.15 tuntia (sisältäen 20 min. väliajan)

ESITYSAJAT

joulukuu 20, 2019 19:00

LIPUT

26 € (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät)
29 € (peruslippu)

JAA SOMESSA

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Teatteri Rion yhteydessä toimii oma lippupisteemme, Valkealinnan Lippukauppa, vaikka toki kaikkia lippujamme voi ostaa netistä. Myymme lippuja muihinkin tapahtumiin ympäri Suomen. Tutustu myös teatteri-infoon.

SULJE